Home Nieuws 3 populaire trends in de bouw

3 populaire trends in de bouw

De bouwsector blijft zich constant ontwikkelen. Jaarlijks zijn er weer nieuwe trends en ontwikkelingen in de bouw die impactvol zijn. Zo zijn onderwerpen als duurzaamheid en efficiënt werken veel voorkomende onderwerpen in de sector waar deze trends in de bouw uit zijn voortgekomen. Dit zijn echter nog maar enkele voorbeelden van belangrijke ontwikkelingen.

Trends bouwsector

Hieronder worden een drie belangrijke trends en ontwikkelingen in de bouw weergegeven. Zo ben je op de hoogte van de nieuwste trends in de bouw en kun jij hierop inspelen binnen je bedrijf!

  • Digitalisering in de bouw

Steeds vaker komen er nieuwe technologieën op de markt. Nieuwe technologieën die ook de bouwsector kansen bieden. Dit maakt dat er steeds meer sprake is van digitalisering in de bouw. Bouwbedrijven zien steeds meer de meerwaarde in van het gebruik van nieuwe technologieën voor het optimaliseren van bouwprocessen. Complexe processen worden beter beheersbaar en er is steeds meer mogelijk om te bieden als het gaat om bouwontwerpen en productie.

Voorbeelden van impactvolle technologieën in de bouw, zijn: het werken met een cloud en de inzet van Artificial Intelligence (AI) en Augmented Reality (AR). Meer hierover vertellen we in onze blog Digitalisering in de bouw.

  • Duurzame manier van werken

Duurzaamheid is misschien wel een van de belangrijkste trends in de bouw. En naar verwachting zal dat de komende eeuw zeker zo blijven. Het belang van een duurzame werkwijze wordt steeds groter en dat geldt ook voor de bouwsector. Dit maakt dat bouwbedrijven te maken hebben met strenger wordende milieu regels waar aan moet voldoen.

Bouwbedrijven werken daarom naar een circulaire manier van werken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het minimaliseren van emissies en het recyclen van gebruikte materialen. Maar ook het duurzamer maken van bouwmaterialen, waardoor de hoeveelheid afval wordt verminderd. Ook worden er naar manieren gekeken om de hoeveelheid afval te verminderen.

  • Klantgericht werken

Steeds meer wordt ingezien dat klantgericht werken zeer van belang is voor meer succes. Vooral nu het tegenwoordig lastig is nieuwe klanten aan te trekken doordat men kritischer wordt. De huidige klanten en hun wensen worden veel meer centraal gesteld. Ook in de bouw zorgt een klantgerichte manier van werken voor meer tevredenheid onder klanten. Door deze werkwijze worden bouwbedrijven succesvoller en worden doelstellingen sneller behaald dan bij een minder klantgerichte manier van werken.

Nog meer uit jouw bouwprojecten halen?

Nu ben je op de hoogte van een aantal belangrijke trends en ontwikkelingen in de bouwsector. Ons advies is om met jouw bouwbedrijf gebruik te maken van deze trends om bijtijds te blijven. Werk jij in de bouw en wil je alles uit jouw bouwwerken halen? Bij Bouwma hebben wij jarenlange ervaring met het fabriceren en importeren van bouwmachines en materieel voor de bouwsector. Machines en materieel waarmee jij alles uit je bouwprojecten kunt halen. Wij staan voor je klaar!