Home Nieuws Wat betekent de woondeal voor de bouwsector
Woondeal bouwsector

Wat betekent de woondeal voor de bouwsector

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft in samenwerking met provincies en gemeenten de huidige woningbouwplannen tot 2030 in kaart gebracht. Met ruim 961.000 geplande woningen in heel Nederland lijkt er voldoende plancapaciteit te zijn voor de woningbouwopgave. Maar wat betekent dit voor de bouwsector?

Woondeal tot 2030

De woningbouwplannen tot 2030 zijn vastgelegd in de woningbouwkaart, waarop te zien is waar en hoeveel woningen er gebouwd moeten worden. De kaart is ontwikkeld om de woningbouwopgave te realiseren en daarmee de druk op de woningmarkt te verlichten. De plannen zijn gericht op het bouwen van zowel sociale huur- als koopwoningen, maar ook op middeldure en dure huur- en koopwoningen.

Woondeal creëert kansen voor de bouwsector

Wij, van Bouwma, zien in de nieuwe woondeal een belangrijke kans voor de bouwsector. De plannen bieden veel mogelijkheden voor bouwbedrijven om hun werkzaamheden uit te breiden en te innoveren. Door te investeren in de nieuwste bouwtechnologieën en duurzame materialen, kunnen bouwbedrijven efficiënter en duurzamer bouwen. Het is belangrijk dat de bouwsector op tijd inspeelt op de ontwikkelingen in de woningbouwsector en de juiste machines en expertise kan leveren om de nieuwbouwprojecten te ondersteunen.

Profiteren van de bouwplannen met de juiste machines

Een belangrijke factor voor bouwbedrijven die willen profiteren van de woningbouwplannen tot 2030 is het tijdig investeren in de juiste machines. Door op tijd de juiste machines te huren of te kopen, kunnen bouwbedrijven efficiënter werken en daarmee hun concurrentiepositie versterken.
We begrijpen het belang van het hebben van de juiste machines en apparatuur om de woningbouwplannen van de overheid te benutten. Daarom bieden wij een breed scala aan moderne bouwkranen, bouwliften en andere bouwmachines die aansluiten bij de laatste ontwikkelingen in de bouwsector.


Daarnaast kunnen wij bouwbedrijven ondersteunen bij het leveren van de juiste machines op het juiste moment en op de juiste plek. Hierdoor kunnen bouwbedrijven zich concentreren op hun kernactiviteiten en hoeven zij zich geen zorgen te maken over de logistieke uitdagingen die bij het huren of kopen van bouwmachines kunnen komen kijken.


Neem contact met ons op voor een deskundig advies en ondersteuning bij de aanschaf van bouwmachines.