Home Projecten Rietdek werkzaamheden met een aanhangerkraan

Rietdek werkzaamheden met een aanhangerkraan

Bij Bouwma Bouwmachines BV. werken we veel samen met dakdekkers. Zo leverden wij een aantal weken geleden een Vicario aanhangerkraan aan Rietdekkersbedrijf Henk Drost uit Kootwijkerbroek. Dit bedrijf gebruikte onze aanhangerkraan bij het bedekken van een dak met riet.

Wat is rietdekken?

Rietdekken is één van de meest authentieke beroepen die op dit moment nog wordt uitgevoerd. Het vak berust op zeer specifieke kennis en vaardigheden die van generatie op generatie  worden overgedragen. Bij rietdekken gaan echte vakmannen en -vrouwen aan de slag om een dak, van bijvoorbeeld een huis, te voorzien van riet. Om het riet en de andere materialen naar het dak te brengen, wordt bij voorkeur een bouwkraan ingezet. Omdat een dakdekklus vaak een aantal dagen tot week duurt, is een aanhangkraan ideaal. Zo kun je hem makkelijk weer neerstrijken en meenemen naar de volgende klus.

Over de Vicario bouwkraan

Voor dit rietdekproject is de Vicario aanhangerkraan ingezet. De aanhangerkraan is een type bouwkraan die wordt ingezet bij dakwerkzaamheden, maar ook bij onderhoud- en renovatieprojecten. Voor dit project werd de Vicario OMV 380 aanhangerkraan ingezet. Deze aanhangerkraan is binnen enkele minuten op te bouwen middels hydraulische units met hydro-mastcylinder en giek-omklapcylinder.

Deze aanhangerkraan is RDW-gekeurd inclusief een kenteken voor totale uitvoering. De maximaal toegestane rijsnelheid voor deze combinatie bouwkraan en aanhangwagen is 70-80 km/uur en de bestuurder dient in het bezit te zijn van aanhangerrijbewijs BE. Omdat de aanhangerkraan makkelijk is mee te nemen, is hij ideaal voor dakwerkzaamheden die vaak maar enkele dagen duren.

Wil jij meer weten over dit project of ook een bouwkraan huren? Neem dan gerust contact met ons op! Onze specialisten adviseren je graag over de juiste aanhangerkraan vof andere bouwkraan voor jouw project.