Home Projecten Emissievrij bouwen met de OMV vicario aanhangerkraan

Emissievrij bouwen met de OMV vicario aanhangerkraan

Afgelopen maand leverden wij een OMV vicario aanhangerkraan (OMV389) aan Moduluxe. Deze organisatie bouwt modulaire woningen op een duurzame manier. Onze aanhangerkranen sloten perfect aan op deze behoefte. Wil je meer weten? Lees dan onderstaand artikel.

Over Moduluxe

Moduluxe ontwikkelde een innovatieve en duurzame bouwmethode om de bouw van modulaire energie+ woningen te vereenvoudigen. Onder de naam “NedPanel” investeerde het bedrijf, uit het Friese Franeker, in een productiefaciliteit waar de panelen, die de basis vormen van de Moduluxe woningen, worden gemaakt. “We willen energie+ huizen kunnen bouwen, met hoogwaardige materialen, op een emissievrije manier.” Moduluxe biedt een modern bouwsysteem met flexibiliteit in ontwerp, allemaal met een lage ecologische footprint.

Wat is emissievrij bouwen?

Emissievrij bouwen is het bouwen met een lage CO2-uitstoot. Van het maken van materialen tot het monteren van elementen, alles dient met een zo min mogelijke uitstoot van CO2 te gebeuren. Dit ziet eruit als een hele opgaven, maar het beperken van de uitstoot in de bouw is zeker niet onmogelijk. Het overschakelen op duurzame bouwmethoden zou namelijk al een hoop schelen.

De OMV Vicario aanhangerkraan voor emissievrij bouwen

Omdat de Vicario aanhangerkraan geheel elektrisch is, voldoet hij aan de eisen bij het emissievrij bouwen. Middels hydraulische unit met hydro-mastcylinder en giek-omklapcylinder, is de kraan zelfopbouwend en -strijkend in enkele minuten.

Meer weten?

Wil jij meer weten over dit project of over emissievrij bouwen? Neem dan gerust contact met ons op! Onze specialisten adviseren je graag over de juiste bouwmachine voor jouw project.