Home Nieuws Aan de bak na de bouwvak: hoe start je op na een lange vakantie?
Bouwma laat zien hoe zij na de bouwvak weer aan de slag gaan

Aan de bak na de bouwvak: hoe start je op na een lange vakantie?

De bouwsector staat al een lange periode onder hoge druk. Er ligt teveel werk, voor te weinig personeel. Lange werkdagen zijn heel normaal geworden. De volgende opdracht wacht en je wilt je vaste klanten niet teleurstellen. Deze hoge druk heeft er waarschijnlijk voor gezorgd dat jij dit jaar met groot verlangen naar de bouwvak snakte. Eindelijk rust. We hopen dan ook dat iedereen vol frisse moed en energie weer van start is gegaan na de vakantie. Toch weten we dat dit best lastig kan zijn. Want hoe waarborg je veiligheid en efficiëntie? Geen zorgen, want ter verfrissing hebben we geven we hieronder onze tips voor het opstarten na de bouwvak.

Een strakke planning

Laten we beginnen met de eerste stap: het maken van een overzichtelijke planning. Door het hoge aantal aanvragen dat bij alle bouwbedrijven binnen stroomt, is het soms lastig om alle projecten aan te nemen. Daarnaast kan het nóg lastiger zijn om iedereen op het juiste moment in te delen. Verwerk stapsgewijs alle binnengekomen aanvragen en beoordeel netjes of je hier genoeg mankracht voor hebt. Je wilt namelijk de klanten niet teleurstellen, maar je wilt ook niet dat jouw personeel te veel werkdruk heeft.

Keuring van bouwmachines

Voor verticaal transport op bouwplaatsen wordt door metselaars, stukadoors, timmerlieden en blokkenlijmers gebruik gemaakt van bouwliften, 10 tonmeter snelopbouwkranen en elementenstelmachines. De gebruiksintensiteit van deze bouwmachines is onder sterke wisselende omstandigheden erg hoog en dit heeft impact op het slijtageproces.

Het is dus niet overbodig om je bouwmachines eens per jaar te laten keuren en preventief te laten onderhouden. Deze keuringen zijn dan ook een dienst die Bouwma biedt. We zijn een BMWT-keuring gecertificeerd bedrijf en kunnen dit dus voor je uit handen nemen. Zo voorkom je onnodige stilstand en verhoogt het de veiligheid. Met de jaarlijkse keuring voldoe je ook aan de voorschriften van de Arbowet.

Voldoende machines

Het is daarnaast ook goed om na te gaan of jullie momenteel over voldoende bouwmachines beschikken. Deze bouwmachines leveren namelijk zowel veel tijdwinst als verbetering van de arbeidsomstandigheden op. Dit zorgt ervoor dat ze efficiënter kunnen werken en jij dus meer klussen kunt aannemen. Vind je de aanschaf van een nieuwe bouwmachine een te grote investering? Dan kun je ook overwegen de bouwmachines te huren. Zo kun je de bouwmachines inzetten wanneer je ze écht nodig hebt en draag je niet de onderhoud lasten die bij de aankoop van een bouwmachine komen kijken.

Succes!

Namens Bouwma willen we iedereen weer welkom terug heten binnen de mooie bouwsector en succes wensen in deze opstartfase. Wil je meer weten over hoe Bouwma jouw bedrijf kan ondersteunen? Neem dan gerust contact met ons op.