Home Nieuws De beste hijskraan voor jouw bouwproject
bouwkraan leasen

De beste hijskraan voor jouw bouwproject

Wanneer je moet monteren op hoogte of materialen moet verplaatsen naar een hogere werkplek, kun je het beste een hijstoestel inschakelen. In sommige gevallen kan een heftoestel hetzelfde werk verrichten, maar toch is hijsen in de meeste gevallen een snellere en effectievere oplossing.

Hijskranen komen in veel verschillende vormen en maten. Daarom is het van belang dat je een weloverwogen keuze maakt tussen deze toestellen. Ben je werkzaam in de bouw en twijfel je welke hijskraan het beste past bij jouw bouwproject? Lees dan snel verder!

1. Compactkranen

De compactkranen zijn, zoals de naam al zegt, compacte hijskranen die geschikt zijn voor kleine en minder zware lasten. Het grote voordeel van een compacte hijskraan is dat deze erg mobiel is. Je kunt de kraan tijdens de bouw gemakkelijk verplaatsen. Ook kan de kraan, door de compacte omvang, eenvoudig in beperkte ruimtes gebruikt worden. De compactkranen worden vaak ingezet tijdens het monteren van stukken in een binnenruimte, maar ze kunnen natuurlijk ook buiten gebruikt worden.

2. Minikraan

De minihijskraan is, net als de compacte kraan, geschikt voor kleine projecten. Je kunt de minikraan makkelijk verplaatsen en optuigen. Door het grote gebruiksgemak worden deze vaak gebruikt door metselaars om hun materialen te verplaatsen. De minikraan is vooral praktisch wanneer er wordt gewerkt met relatief lichte materialen. Omdat minikranen vaak voor kleinere klussen worden gebruikt, bijvoorbeeld in en rondom het huis, kun je ook een minikraan huren. Dit is gemakkelijk wanneer je de kraan niet vaak of eenmalig gebruikt.

3. Lijmkranen

Een lijmkraan wordt ingezet voor het lijmen van fundering met kalkzandsteen elementen en blokken. Dit is een tijdrovende klus binnen de bouw. Om te zorgen dat deze tijdrovende klus net wat sneller uitgevoerd kan worden, kun je het beste kiezen voor de lijmkraan. Deze maakt het tilwerk een stuk makkelijker en zal zowel de snelheid als het gemak van het bouwproject bevorderen.

4. Opbouw torenkraan

Voor grote projecten kun je kiezen voor een torenkraan. Het voordeel van de torenkraan is dat je geen andere kranen nodig hebt op je bouwwerf. Het grote bereik en hoog hefvermogen maken ze tot de standaarduitrusting van ieder groot bouwproject. Bij bouwma verkopen en verhuren we de Vicario torenkraan. Deze kraan werd in 1982 door Bouwma geïntroduceerd in Nederland. Torenkranen van Vicario onderscheiden zich in capaciteiten, duurzaamheid, kwaliteit, prestaties en betrouwbaarheid. Nog een voordeel aan deze torenkranen? De torenkraan kan in slechts enkele minuten worden opgebouwd. Dit draagt in grote mate bij aan de gebruiksvriendelijkheid.

Benieuwd naar ons overige assortiment aan bouwkranen en bouwmachines? Bekijk deze dan tussen onze koop– en huur mogelijkheden. Ben je geïnteresseerd in de hijskranen of heb je vragen? Neem dan snel contact op met een van onze specialisten en laat ons je adviseren.