Home Nieuws NIEUW bij Bouwma: Etagestopplaatshek met Interlock

NIEUW bij Bouwma: Etagestopplaatshek met Interlock

Volgens de geldende regelgeving dienen alle liften op bouwplaatsen, zowel de goederenliften als personenliften, te zijn voorzien van een volwaardig etagestopplaatshek met een schoprand en knie- en buikregel op iedere stopplaats. Bij goederenliften en personen-/goederenliften met een bouwjaar vanaf 2010 mag het etagestopplaatshek, om veiligheidsredenen, zelfs pas geopend worden op het moment dat de uitvalklep van de lift volledig is geopend en moet het etagestopplaatshek ook weer volledig gesloten worden voordat de uitvalklep gesloten kan worden.

Daarnaast moet een etagestopplaatshek dat gebruikt wordt op een renovatieproject in een openbare ruimte, zoals een galerijflat, voorzien zijn van plaatwerk en een speciaal slot.

Het etagestopplaatshek van Bouwma

Om aan deze regelgeving te voldoen, biedt Bouwma een standaard etagestopplaatshek met diverse handige opties. Dit etagestopplaatshek is standaard voorzien van de vereiste schoprand en knie- en buikregel. Het etagestopplaatshek is lichtgewicht, waardoor deze heel handzaam is en daardoor prettig om mee te werken.

Daarnaast kun je vanaf nu ook gebruik maken van een nieuwe slotvergrendeling, die toepasbaar is op ons standaard etagestopplaatshek: de Interlock.

Nieuw: Interlock voor etagestopplaatshek

De Interlock is een nieuwe slotvergrendeling die je kunt toepassen op het standaard etagestopplaatshek van Bouwma. Hiermee maak je het etagestopplaatshek extra gebruiksvriendelijk, maar vooral extra veilig. Je voorkomt ongelukken op nieuwbouw- en renovatieprojecten door een simpele handeling waarmee je het etagestopplaatshek vergrendeld tijdens gebruik.

De Interlock van Bouwma is geschikt voor goederenliften en personen- /goederenliften. Het slotsysteem heeft twee functies waarmee het de veiligheid op de bouwplaats significant vergroot:

  • Het etagestopplaatshek kan pas geopend worden als de sleutel van de Interlock omgedraaid in het slot zit;
  • De sleutel kan pas teruggedraaid en verwijderd worden als het etagestopplaatshek compleet gesloten is.

De slotvergrendeling en de sleutel (inclusief houder) zijn als los onderdeel te bestellen bij Bouwma.

Bekijk hier hoe eenvoudig het gebruik van het etagestopplaatshek met Interlock van Bouwma is.

Instructie video

Etagestopplaatshek met Interlock kopen

Ben je geïnteresseerd in het aanschaffen van een etagestopplaatshek met ons nieuwe Interlock? Dan kan dit via onze website of door contact met ons op te nemen.

Neem contact op