Home Nieuws Binnenstedelijk bouwen meer voordelen dan buitenstedelijk?
binnen en buitenstedelijk bouwen

Binnenstedelijk bouwen meer voordelen dan buitenstedelijk?

Het bouwen van voldoende woningen is een grote uitdaging in de Metropoolregio Amsterdam (MRA), net als in de rest van het land. Er is vaak discussie over de beste locatie voor nieuwe woningen: binnen- of buitenstedelijk. Recent onderzoek van de bureaus Decisio en Metafoor geeft ons nieuwe inzichten die laten zien waarom binnenstedelijk bouwen veel voordelen heeft.

Het onderzoek

Het lijkt wellicht goedkoper en sneller om huizen buiten de stad te bouwen. Maar het onderzoek van Decisio en Metafoor laat zien dat binnenstedelijk bouwen beter is. Dit komt door de vele voordelen die het met zich meebrengt, zowel voor de maatschappij als voor de portemonnee.

Voordelen van binnenstedelijk bouwen

Het onderzoek laat zien dat binnenstedelijk bouwen zorgt voor meer banen, een mooiere stad en dat mensen die in de stad wonen vaak kiezen voor duurzaam vervoer zoals fietsen of lopen. Deze voordelen zijn belangrijk omdat ze niet alleen de buurt verbeteren, maar ook de hele stad aangenamer maken om in te leven.

Kostenvergelijking

Hoewel het soms lijkt dat buiten de stad bouwen goedkoper is, zijn de uiteindelijke kosten vaak hoger. Dit komt doordat de overheid veel moet betalen voor het aanleggen van nieuwe wegen en andere infrastructuur. In de stad daarentegen, worden vaak plekken die niet optimaal gebruikt worden, omgetoverd in levendige gebieden. Dit is op de lange termijn goedkoper in onderhoud.

Belang voor de toekomst

Voor ons in de bouwsector zijn de resultaten van dit onderzoek van onschatbare waarde. Ze bevestigen dat binnenstedelijk bouwen niet alleen noodzakelijk is om aan de woningbehoefte te voldoen, maar dat het ook significante kansen biedt om onze steden aantrekkelijker en milieuvriendelijker te maken. In een tijd waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, biedt binnenstedelijk bouwen kansen voor economische groei en gemeenschapsvorming, terwijl het ons helpt onze ecologische voetafdruk te verkleinen.


Ben je momenteel bezig met een binnenstedelijk bouwproject? Bekijk dan hier onze bouwmachines, zoals onze mobiele hijskranen en bouwliften en ontdek hoe we je kunnen helpen bij het realiseren van je projectdoelen.